Burkolatok a kertben - alapszabályok

 

A kert manapság már nem csupán a kerti növények élőhelye, hanem egyúttal a lakótér kibővítése a szabadba. Mivel több időt töltünk a kertben, legyen szó kerti munkáról, ünneplésről, evésről, vagy pihenésről, a térburkolatok ideális megoldást nyújtanak e többfunkciós hely rendezésére. Hogy hosszútávon gyönyörködhessünk kerti burkolatainkban néhány alapvető szabályt itt is be kell tartani: a megfelelő burkolat a megfelelő helyen, hozzá illő al- és felépítménnyel, a kívánt célnak megfelelően és szakszerűen kivitelezve.


A burkolt felület a kert egyik legnagyobb beruházása! Számtalan cég kínál burkolási munkákat a piacon. Hogy meg tudjuk különböztetni egymástól a jó és komolytalan ajánlatot, érdemes referenciákat kérni. A burkolat a minőségi áru és a kivitelezés szakszerűségének függvénye. Nem elegendő, hogy megvesszük a drága és jó minőségű hozzávalókat, fontos, hogy megfelelő szakértelemmel legyenek azok elhelyezve, különben a burkolatban nem lesz sok örömünk és esetleg hamar tönkre megy. A részleteknek döntő szerepe van: a nem látható al- és felépítmény, fagyálló anyag alkalmazása, a mindenkori célnak megfelelő kötés, a kő formátuma, valamint a csatlakozások és átmenetek.


Kőburkolatokkal különböző hatás érhető el az alkalmazási területtől és a fektetési módtól függően. A sikeres kialakítás fontos feltétele a jó tervezés és a szakszerű kivitelezés.
A térburkolatok formálják, szépítik a kertet. Az utak, a teraszok és a terek hálózatot alkotnak, amely meghatározza a kert külalakját és karakterét.
Meg kell különböztetnünk a járófelületeket a tartózkodási és egyéb funkcionális felületektől, illetve az inkább reprezentatív előkertet a privát, ház mögötti kertrésztől.

Gánit Járda


Az idő során a személygépkocsik parkolási helyigénye jelentősen megnövekedett. A járművek tömegét is figyelembe kell vennünk a burkolt felületek felépítésének tervezésekor és a fedőrétegek anyagának kiválasztásakor, hiszen ma már egy gépjármű akár több tonnás is lehet!


Kis kerteknél számos olyan eszközt alkalmazhatnak, amelyek segítségével tágasabbnak tűnhet a kert. Ha az út szélesebb, mint a megszokott, továbbá kis formátumú burkolatanyagból az út irányára merőleges mintázattal kirakott, szélesebbnek tünteti fel a telket. Fordított esetben a széles, de rövid kertek nagyobbnak és hosszabbnak hatnak, ha a főútjuk keskenyebb a szabványosnál és burkolatának mintázata párhuzamos az út irányával.

Gránit Járda

Ugrás a kezdölapra      Gránit, márvány, mészkő, terméskő, gránitmosdótálak, sírkő, mediterrán kövek, kockakő, bazalt, porfír, kvarcit, homokkő, - Difference Kft Ugrás a lap tetejére

Hívjon bizalommal!

Tel: +36 (30) 383-3028

Email címünk:
difference@difference.hu

KÉRJE AJÁNLATUNKAT!