Az általunk forgalmazott termékek a vonatkozó  szabványelőírásoknak megfelelően készültek. Szépségüket és tartósságukat  azonban csak akkor őrzik meg, ha a burkolat, vagy az egyéb termékek beépítése a  technológiai utasításoknak megfelelően, szakmailag kifogástalanul készült el,  és Önök rendeltetésszerűen használják, illetve a kezelési utasítást betartják. 
        A legtöbb ember azt gondolja, hogy a természetes kövek  bármilyen ápolás, gondozás nélkül is hosszú időre megőrzik eredeti minőségüket,  állagukat. Sajnos ez egy tévhit, hisz minden kőnek megvan a maga tulajdonsága,  karaktere, ami külső behatásokra változhat. 
      
        - A márvány, keménymészkő és  gránit felhasználásával készült termékeket óvni kell a durva mechanikai  hatásoktól (ütés, zúzás, karcolás, stb.). Ennek hatására a kő megrepedhet,  karcolódhat, sérülhet. Ártalmas a burkolatokat acélspatulával, kaparóval, durva  csiszolókővel, csiszolóvászonnal, továbbá karcoló szemcsés tisztítószerekkel és  hasonló anyagokkal dörzsölni, kaparni, mert a kő szerkezete, fényezése  sérülhet.
 
        - Vékony kőburkolatoknál (1,0-1,2 cm) ügyelni kell az aljzat  előkészítésére és megfelelő ragasztóanyag megválasztására. Minden esetben  ajánlatos próbaburkolást végezni, hogy a burkolat ne színeződhessen el és a  legjobb felfekvés jöhessen létre.
 
        - Érdemes a kőfelületeket  beépítést követően impregnálni, védő bevonattal ellátni, hogy víz, vagy egyéb  folyadék ne tudjon a rétegekbe jutni, így meg tudjuk akadályozni szép kövünk  elszíneződését, foltosodását, illetve a gyengébben fagyálló mészköveket meg  tudjuk óvni a szétfagyástól. 
 
        - A burkolatra használat során  kerülő homok, kavics összekarcolhatja, a háziállatok (kutya, macska) körme  felsértheti a fényes felszínt. Javasoljuk, hogy az ilyen frekventáltan használt  beltérihelyiségek padló burkolatául inkább gránitot, mint márványt  alkalmazzanak.
 
        - A természetes kövek áteresztik a  nedvességet, ezért a burkolatot óvni kell a foltosodást, elszíneződést okozó  vegyi és egyéb szennyeződésektől (Pl.: kávé, olaj, zsír, bitumen, kátrány,  festék, lakkok, citromlé, savak , stb.) Azokban a helységekben, ahol főzünk,  vagy étkezünk a kőfelületet érdemes impregnálni, vagy előkezelni, hogy  megvédjük a szennyeződéstől. Amennyiben ilyen szennyeződések kerülnek a  felületre, azokat azonnal el kell távolítani. Az esetleges olaj, zsír, bitumen,  kátrány, stb. szennyeződéseket folteltávolító oldattal, míg a gyümölcs és egyéb  biológiai eredetű szennyeződéseket lúg alapanyagú tisztítószerekkel lehet  eltávolítani. Előfordulhat, hogy a tisztítás következtében a kőburkolat fénye  csökken, de ezt egy kis viaszos pasztával, waxal helyrehozhatjuk. 
 
        - A padlóburkolatot tanácsos  rendszeres porszívózással tisztítani és az igénybevételtől függően legalább  hetenként egyszer langyos mosószeres vízzel felmosni (jobb esetben speciális  kőápoló szerrel), majd tiszta vizes ruhával feltörölni. A padlóburkolatot  célszerű félévenként legalább egyszer a szennyeződés csökkentése céljából a  kereskedelmi forgalomban beszerezhető bármilyen színtelen padló-, vagy egyéb viaszos  oldattal, viaszos pasztával olyan mértékben bedörzsölni, hogy az a felületi  rétegbe teljes egészében beszívódjon. Az így kezelt felületet puha száraz ruhával  tudjuk csillogóra fényesíteni. 
 
        - A fényezett márvány, mészkő burkolatok  a rendeltetés szerinti használat mellett is kisebb-nagyobb mértékben veszíthetnek  a fényükből az eltelt évek alatt. Ebben az esetben újrafényezést  szakvállalattal, szakemberrel kell elvégeztetni.
 
        - Kültéri burkolatokat lehetőség  szerint inkább fűrészporral, vagy természetes anyagokkal, sem mint sóval  végezzük a fagymentesítést, mert a sózás kimarhatja, elszínezheti a követ.
 
       
        
     Természetes kőzetekből készült termékeket nem  lehet teljesen azonos színben, vastagságban és minőségben szállítani. Ebből  következően az eltérés még akkor is megengedett, ha a szállítmány az előre  bemutatott mintalaptól eltér. A termékek a mindenkori kőelőfordulás  függvényében állnak rendelkezésre.  |